Möed mad o mad i rettan tid

Idag har vi kört ca 40 mil och många stopp har det blivit.
Mat eller härliga kakor (stora o goa) har det serverats om vartannat känns det som, så det blir ingen kvällsmat ikväll bara öl..
Så nu till storyn om vad som hänt idag:
Vi körde från hotellet som vanligt vid sju tiden efter en mycket dålig frukost (sämsta hitills).
Mellan 20-25 grader var det nog i luften, härligt! vi drog iväg på interstate en bra bit innan vi svängde av till route66 men på interstate var det rätt kyligt så man ångrade sig att man inte tog regnjackan utanpå.
Landskapet som tornade upp sig i horisonten bestod av många berg som såg ut som dom hyvlat av så dom blev platta, riktigt fräckt.
Vi åkte vidare på som vanligt glassiga vägar och åkte till ett ställe som heter sky city.
Där åkte vi buss upp till ett sådant berg som bara har lodrätta bergsväggar och är oftast lite ovala och nästan helt platta upp till.
Där var en liten stad som akme indianer (kansle felstavat) bodde utan vatten, avlopp och el.
Vi fick en guidad rundtur i staden och sedan skulle vi gå ner!! jodå dom hade huggt ut trappsteg i bergets sandstenar men ibland var det riktigt högt och långt mellan stegen.
Här har våran guid blivit dödshotad utav några andra turmedlemmar, men det gick lugnt till här och alla kom ner hela.
Vidare för att äta på ett casino och där blev det buffé av alla sorters rätter, vi åt och drack så alla blev proppmätta.
Nu körde vi en liten stund och hamnade rakt in i en olycka med en likadan Harley som vi har som hade kommit lite för fort och inte fått stopp på den så den låg ute i gräset helt sönderslagen, (vet inte hur det gick med föraren).
Ett stopp på ett litet fik längs vägen där vi fyllde på vårt sockerbehov med en go kaga och kaffe.
Vidare igen och in i en liten by där mormonerna slagit läger för länge sedan och där fick vi en liten historia av en gammal man och hans familj inne i deras hus och garage och fick se hela hans samling av gamla saker.
Nästa stopp blev hos en annan indian familj långt ut i bushen, där fick vi se en indian dans utförd av familjens söner iklädda fjädrar och massa annat som dom klär ut sig med.
Sen fick vi mat och dricka som dom hade lagat till oss med en massa olika rätter och bröd.
Nu har vi checkat in på hotellet i Gallup och ligger på rummet och försöker smälta all mat vi fått idag.

IMG_9415 IMG_9399 IMG_9338 IMG_9314 IMG_9297 IMG_9231 IMG_9290 IMG_9279 IMG_9241

 

1 svar på ”Möed mad o mad i rettan tid

  1. Fina bilder…otroliga vidder i ett märkligt landskap. Men ni får ta det lugnt med maten….annars får ni bo på gymmet hela vintern.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *