Texas here we come!

5.TX

 

Idag har vi kört vidare genom Oklahoma och kommit fram till Amarillo Texas.
Dagen börjad lite små kylig som vanligt (lite under 20 grader) Långbyxor (alltid) T shirt, Tjocktröja och regnjacka på!!
Det är bara en tjej i gruppen som kör i shorts (ibland) men hon har bundit en scarfs över höger knä för motorn blir varm ja rent ut sagt j-vligt varm.
Färden gick västerut med många stopp på olika platser, ofta broar! och broar finns det i alla konstiga former och utseende.
Det är kusligt likt en västern film när man kommer ridande in från slätten och in i en nästan öde stad med bara låga byggnader och hälften av dom är övergivna och förfallna och ser likadana ut som på Billy the kid:s tid.
Det står även bilar, traktorer, lastbilar, ja allt som en gång har körts på usa:s vägar och bara skrotar nästan överallt, Märkligt!
Ute på landsbygden så varierar husens kvalite rejält, från hus som knappt man tror det bor någon i till fina palats.
Det som är gemensamt för alla husen är att det står minst två feta pick-up:er och kanske en lite mindre bil sidan om.
Sen har dom flesta tydligen en tävling i att samla så mycket skrotbilar, båtar, traktorer som bara står och rostar sönder överallt på deras tomter, detta är en mycket märklig syn när man far fram i deras stora land.
Vi körde tidigare på dagen in mot ett regnoväder men vi kom bara i utkanten av det så det blev några stänk.
Det negativa var att all jord i detta område är röd och iom det var blött på marken så är våra hojar nu inte svarta längre utan röda! men det kan väl vara läckert att ha röda flammor lite här och var.
Vi har även tagit sönder en andra hoj som dog mitt ute i ingenstans och givetvis ingen skugga bara sol och 30-35 grader varmt, men det var bara att lägga sig ner och sola medans alla på den stora interstate som går precis bredvid tutar och vinkar på oss.
Alltså ännu en gång så blir dessa människor helt ifrån sig när dom ser en harley dom tutar, vinkar, och släpper fram oss överallt.
Vi bytade hojen mot den vi hade med oss och så drog vi vidare genom Oklahoma.
Vi körde genom området där tornadon drog förbi, vi tittade på Runda ladan och vidare in i Texas där kläderna for av på oss för då hade kvicksilvret farit upp i över hundra grader! ja farenheit då 😉 ca 35-40 grader.
Nu har vi varit och ätit på The Big Texan Steakhouse som vi även bor på.
Här kan man få en gratis stek om man äter upp den och en bakad potatis på en timma, steken är bara på två kilo!
Nu ligger vi på rummen och försöker smälta allt kött vi tryckt i oss, ja några öl blev det också som vanligt.
Imorgon har vi sovmorgon då frukosten inte öppnar förren sju, efter frukosten kör vi en bit och ska shoppa lite, och det är kul 😉

IMG_9001 20130815_195113 20130815_163134 IMG_7529 IMG_7521 IMG_7516

1 svar på ”Texas here we come!

  1. Ni har det härligt ni…Vilda Västern..skulle vara häftigt att se med egna ögon ( hoppas på mycket bilder när ni kommer hem. Tryckte ni i er hela biffen nu då ? Men vad är det för mini människor som står under tjuren ha,ha …..
    Johans mobil är fixad nu, men micken är inte okey…Kramizar från oss

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *