Dag 10: Las Vegas – Lone Pine


I morse samlades vi kl 6 vid hojarna i 33 gradig värme!
Drog ut på strippen och ut vid Vegas skylten för att ta ett familjefoto innan vi körde vidare ut i öknen.

Vi förberedde oss väl genom att dricka mycket och vissa hade kylvästar på sig som man blöter ner med iskallt vatten och så kyler den när man kör. 🙂
Alla tog på sig mycket kläder för att stänga ute värmen som väntade, utom guiden som körde i linne!
den värmen som var i Las Vegas på morgonen höll i sig ända tills vi började nedstigningen emot Death Valley som ligger under havsytan och där drog kvicksilvret sig upp till 48 grader!

Svårt att förklara hur varmt detta egentligen är för dom som inte upplevt det.
Men hettan är så tryckande att man inte tror det är sant, den bara väller emot en från alla håll och man svettas bara genom att stå rakt upp och ner.
Och när man lägger fingrarna på bromshandtaget som är silvrigt så bränner man fingrarna av sig, ja allt man lägger fingrarna på är så fruktansvärt hett.
En annan sak är att när vi sedan började kör ur dalen och mot högre terräng så kändes det nästan kallt när det bara var 35 grader! nja kanske inte riktigt men lite åt det hållet var det.
Efter dalen så blev det både transportkörning på långa sträckor men det var även fina svängiga vägar både uppför och nerför.
Nästan framme i Lone Pine så ser vi USA:s högsta topp och där ligger det fortfarande snö kvar, men det var väldigt disigt mot berget pga att det är en skogsbrand på andra sidan.
Så idag har vi både varit på USA:s lägsta plats och sett deras högsta plats 🙂
Vi kom fram tidigt till hotellet så det blev bra soltid vid poolen och givetvis bar vi in isbaren med öl och vin i till poolområdet.

Ikväll beställs det pizza som kommer att avnjutas vid poolen givetvis med en kall sidan om.
Imorgon drar vi vidare och besöker bl,a Yosemite.
Sar så!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *