Hemfärd

Vi började vår hemfärd lite tidigare än planerat pga att Johan ville hem till sina pågar som skulle spela Skånemästerskap uppe i Tyringe.
Så vi körde redan på fredagkvällen vid halv sex på kvällen.
Vi hade planerat in ett stopp på bordershop som öppnar kl sex på morgonen men vi var där redan lite innan fem.
Vi bestämmde oss för att köra in i Burg för att tanka och då såg vi att Fleegard hade öppet så det blev inom där för att lasta in lite flak i bilen.
Vidare in på båten och genom Danmark i ett tempo som liknade körningen på autobahn.
När vi kom hem så blev det avlastning rakt in i hallen, dusch för alla och sen ca 1½ timmes körning till Tyringe.
Där hann vi med att se två av tre vinster för Bjärreds 01:or för att sedan köra hem och käka lite och sen i säng.
Söndagen var det bandy igen men nu i Munka Ljungby, Där blev det två vinster och en förlust i semin mot Höllviken.

Mot Mozart airport

Idag var vi ute i backen halv nio och vi tog ännu en gång Zwölferkogel berget där vi var sist igår.
Idag var det rejält varmt så vantar och diverse andra saker åkte av.
Vi körde i backen till ca 10:30 då vi tog hela backen ner till byn för att sedan åka och handla färdig grillad kyckling.
Hem till lägenheten för att käka och för Jenny att packa.
Lite innan tolv stack vi av mot Salzburg och deras flygplats för att lämna Jenny så hon kunde åka hem till sina gymnaster som tävlar med början ikväll.
Tillbaka igen för att lämna skidor och liftkort och hem och packa lite för avfärden hemåt som kommer lite senare ikväll.
DSC_0003 (Small) DSC_0004 (Small) DSC_0005 (Small) DSC_0006 (Small) DSC_0007 (Small)

Sol och åter sol!

Idag åkte vi tillbaka till Leogang och det var strålande sol med helt klar blå himmel.
Vi åkte fram till kl 11 för att sedan parkera oss i solstolarna i mitten av backen.
Där satt vi ca en timme innan vi bestämde oss för att åka hemåt och käka i lägenheten.
Efter maten hamnade vi på våran balkong för att sola lite innan vi stack ut igen, denna gång tog vi oss förbi Saalbach och åkte Zwölferkogelbahnen upp på 1984 meters höjd.
Dessa backar hade vi inte åkt i tidigare så det var ju lite utmanande plus att det var ganska sörjigt efter halva backen.
Det blev ett åk som tog en halvtimma att ta sig ner för backen innan vi drog för att handla lite och sedan tillbaka till lägenheten igen.
Idag har vi sett ett benbrott (ganska allvarligt) i Leogang och nu i mitten av denna sista backe satt två yngre ungdomar med sina högerarmar i mitella.
Nu ikväll ska vi leta upp restaurangen smedjan (tror jag den heter) i Viehofen som vi käkade på när vi var här sist och som vi minns att vara mycket trevlig.

Update 20:10
Der alte schmiede hade inte öppet så vi fick leta upp ett annat ställe så vi fick våran wienerschnitzel 🙂

Frukost

Frukost

DSC_0009 (Small) DSC_0014 (Small) DSC_0021 (Small) DSC_0025 (Small) DSC_0028 (Small) DSC_0031 (Small)DSC_0028 (Small) DSC_0034 (Small)

Leogang än en gång!

Sist vi var i Leogang var det helt underbart och vi blev inte besvikna denna gången heller.
Detta är vårt fjärde skidsystem vi åker i och detta blev nog en favorit tillsammans med Shattberg som vi var i igår.
För att åka till Leogang fick vi ta den långa bilresan på typ 500 meter till Schönleiten liften sedan sicksacka oss med hjälp av tre sittliftar innan vi var i Leogang.
På vägen dit träffade vi på ett antal trevliga backar och snowboardland där Johan stannade ett bra tag medans vi körde i Leogangs halva backe som är 2 km lång, resten av backen var stängd pga snöbrist nere i dalen.
Även denna gång smakade vi på den grillade kycklingen som dom har på toppen och den var lika god som sist.
Vi var ju tvungna att testa baren som är på mitten av backen (där vi åkte upp igen) och ja deras öl var lika god som där uppe 🙂
Solen var med oss hela dagen idag och det var helt underbart att köra i pisterna som var helt perfekta.
Det blev en del filmning av bl,a Johan idag när vi åkte i backen men även på oss andra, ska bli kul att se hur vi ser ut.
DSC_0002 (Small) DSC_0004 (Small) DSC_0006 (Small) DSC_0011 (Small) DSC_0012 (Small) DSC_0013 (Small) DSC_0017 (Small) DSC_0018 (Small) DSC_0024 (Small) DSC_0026 (Small) DSC_0028 (Small) DSC_0031 (Small)
Lite mys på balkongen i lägenheten efter åkningen.

Ännu ett nytt skidområde

Idag åkte vi till Saalbach ort och tog backarna på motsatta sidan för engångs skull och som heter Shatterberg.
Dessa har varit täckta med moln  tidigare dagar men idag såg det fint ut när vi kollade infokanalen på tv:n hemma i lägenheten.
Väl uppe efter en lång lift stod vi på 2096 meters höjd och solen var med oss, vi försökte åka alla backarna där men den första vi tog var absolut bäst den var bara 5 km lång 🙂
Johan är mest ute och turnerar i skogen och offpist men när han en gång flög rakt ut ur skogen och ut i backen till oss så hade han tappat den ena gopro kameran som satt på skidans spets.
Johan och Jenny åkte ner och tog liften upp medans vi stannade kvar, väl i liften upptäckte dom kameran så det var inga problem att hitta den när dom åkte ner igen.
Vi fikade runt middagstid i Westgipfelhütte som ligger längst upp och åt en medhavd bulle.
Senare på eftermiddagen så delade vi på oss på vägen ner mot byn igen på svart respektive röd backe.
Det  blev ett stopp på Billa (typ netto) för att proviantera lite mjölk och jägermeister ja och lite till.
Det blev inte mer skidåkning idag för vi orkade helt enkelt inte mer, så det blev hem till lägenheten fast det var lite mer än en timme kvar innan liften stängde.
DSC_0001 (Small) DSC_0004 (Small) DSC_0007 (Small) DSC_0008 (Small) DSC_0010 (Small) DSC_0012 (Small) DSC_0019 (Small)

Fortsatt snöande

Det kom ca 2 – 3 dm snö i backen igår men knappt något i byn, men i morse vaknade vi till en dm snö i byn plus att det fortsatte vid halv tolv tiden igen.
Solen har varit framme lite då och då och det har varit mycket bättre att åka i backen idag.
Vi tycker att vi inte åker så mycket men pisterna är ju minst fyra ggr så långa som hemma så det känns i benen.
Fast det är minus grader så är det riktigt skönt mest pga att det inte blåser något förutom längst upp på toppen på 2000 meter höjd.
Idag körde vi upp till Hinterglemms by och körde i deras system som var mycket bra och mycket bra liftar.
Efter maten som blev sen idag, ca klockan två, så tog vi ”hemma” backen som det blev tre race i innan klockan var fyra och dax att åka ner med liften till bilen.
DSC_0001 (Small)DSC_0005 (Small) DSC_0011 (Small) DSC_0012 (Small) DSC_0014 (Small) DSC_0018 (Small) DSC_0019 (Small) DSC_0021 (Small)

Från sommar till vinter

Igår sommar runt 20 grader till vinter med minusgrader idag och mer än 2 dm nysnö!! vad det kan gå snabbt ibland!
Vi tog oss upp i schönleitenbahne som ligger ett par stenkast från där vi bor och från regn till snöfall.
Kul med nysnö men oj vad jobbigt att bara köra i det hela tiden så det blev ganska snabbt ett stopp i baren för att ta en öl och käka lite gulasch soppa.
Vi tog oss vidare mot Saalbach i ett antal backar där emellan men vände tillbaka igen precis innan vi nådde ner till byn för vi kände att vi ska ju orka tillbaka hela vägen.
Härligt med nysnö men väldigt jobbigt, så innan vi åkte hem så blev det en runda till i samma bar 🙂 för att sedan ta liften ner till vår by.
DSC_0180 (Small) DSC_0183 (Small) DSC_0186 (Small) DSC_0187 (Small) DSC_0188 (Small) DSC_0190 (Small) DSC_0192 (Small) DSC_0194 (Small) DSC_0196 (Small)

Framme i Saalbach och hos familjen Ripper

Efter en jobbig resa som slutade på upp emot 14-15 timmar så är vi nu installerade hos Familjen Ripper utanför Saalbach.
Det råder sommar här och alla skidåkarna satt redan på uteserveringarna när vi gled in med passaten i dom trånga gränderna för att leta upp utrustning som hjälper till att ta oss ned för backen på det där vita som är så halt.
Nu har vi fått tag på allt plus handlat lite proviant till lägenheten som vi nu sitter i och jäser efter en delikat måltid.
Johan åkte ett race i backen och var dyngsur av både svett och snöblask som var i den soliga eftermiddags backen.
Han har redan nu efter ett åk slarvat bort sitt liftkort och bytt snowboarden mot trickskidor som verkade funka bättre.
Jenny hon tog sig ju ner som värsta drottningen men även hon var varm, vi andra två stod över då kropparna inte funkade längre efter denna bilresa mer än till att släpa sig igenom en affär och hem och laga lite mat, ja och ett par kalla pilsner gick ju ner också 😉
DSC_0153 (Small) DSC_0159 (Small) DSC_0147 (Small)DSC_0175 (Small) DSC_0169 (Small) DSC_0168 (Small) DSC_0171 (Small) DSC_0176 (Small)